Foodtalk met Foodquotes

4 maart

Vier keer per jaar komen we met de lijst van de allerleukste culi-bloggers van Nederland: de foodbloggers top 100. Deze foodlovers delen iedere dag de lekkerste recepten, hipste hotspots en slimme kooktips. We vonden het hoog tijd om ze een beetje beter te leren kennen! Deze keer drinken we een dubbele kop koffie met de dame achter FoodQuotes, want er is zoveel leuks wat we nog niet van haar wisten! 

Voor welk recept vliegt iedereen naar foodquotes.nl? ‘De meest bezochte recepten zijn; gebakken spruitjes met zoete aardappel en spekjes, Marokkaanse courgettesoep, carrotcake en appelcake met kokosmeel. Ik snap het wel, dit zijn ook alle vier onwijs lekkere recepten! Het gros van de recepten die het meest bezocht worden zijn de gezondere recepten, wel boordevol smaak en niet te moeilijk te maken.’

 

Als we een kijkje nemen in je telefoon, welke culi-app(s) spotten we dan? ‘Oei, haha: geen! Oké, tenzij we de Deliveroo en TooGoodToGo-app meerekenen. Die laatste vind ik trouwens echt geweldig, omdat dit een app is tegen voedselverspilling. Winkels en horecazaken door heel Nederland kunnen zich hierbij aanmelden en aangeven of ze iets ‘te redden’ hebben. Wat je ophaalt heeft altijd een minimale waarde van 15 euro en je betaalt meestal rond de 3 tot 5 euro. Ik heb op die manier al veel lekkers bij de bakker mogen redden!’

 

Welke ingrediënten heb jij altijd in huis, zodat je nooit misgrijpt en toch een lekker, snel en gezond recept op tafel kan zetten? ‘Ik heb altijd veel groenten en (vega) vlees in de vriezer liggen, daarnaast ook eigenlijk altijd sla, tomaten, eieren en olijfolie. Persoonlijk vind ik het het lekkerst als mijn maaltijd voor zeker 75% uit groenten bestaat, bijvoorbeeld een lekkere salade met een gekookt eitje of gebakken groenten met vegetarische balletjes. Mij kun je echt blij maken met zo’n makkelijke en simpele maaltijd. Juist omdat ik zoveel kook voor mijn website en voor bedrijven kan ik hier heel erg van genieten.’

 

Welke blog op je site moéten we gewoon gelezen hebben?Het is nog lastig kiezen tussen al mijn kindjes! Want er staat zoveel lekkers en leuks online. Ik geef jullie mijn absolute top 3: de ultieme carrotcake, deze moet je gewoon echt een keer maken, hemels is-ie! Het liefst maak ik hem zelf zoveel mogelijk. Daarnaast probeer ik steeds meer informatieve artikelen te schrijven en daar zijn deze twee het resultaat van: foodstyling in 5 stappen en Instagram voor horecaondernemers.’  

 

We vroegen je een kijkje te nemen op onze site en je favoriete gerecht (in spe) te kiezen. Welk recept is het geworden? ‘Dat was nog lastig kiezen! Ik heb genoeg lekkers gezien maar als ik voor één recept moet gaan dan wordt het de pompoenlasagne. Lasagne is voor mij echt op-en-top comfortfood en daar maak je me echt intens gelukkig mee. Pompoen vind ik overheerlijk en het lijkt me geweldig om dat om te toveren naar lasagne. Binnenkort in huize FoodQuotes op het menu dus!’.

Benieuwd naar wie er nog meer in de foodbloggers top 100 staan? Klik dan hier!

Met dank aan Foodquotes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Food Talk
Meer Food Talk
Gratis Azie magazine