Bananen-havermout muffins

Bananen-havermout muffins

Met deze havermout muffins start je je dag op een heerlijke gezonde manier met al het goede van deze verantwoorde graansoort. Lekker als ontbijt of bij de thee!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Meng 180 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zuiveringszout, 80 g suiker, 100 g havermout en 1/2 tl zout in een grote kom.

3. Meng in een kleine kom 180 ml melk, 1 ei, 80 ml plantaardige olie, 3 kleine rijpe bananen, gepureerd, en 1/2 tl vanille-extract.

4. Roer de natte ingrediënten met een pollepel door de droge ingrediënten (roer niet te lang).

5. Schep in een muffinblik voor 12 stuks; bak de muffins in 18–20 minuten goudbruin.

12 stuks

  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zuiveringszout
  • 80 g suiker
  • 100 g havermout
  • 1/2 tl zout
  • 180 ml melk
  • 1 ei
  • 80 ml plantaardige olie
  • 3 kleine rijpe bananen, gepureerd
  • 1/2 tl vanille-extract

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine