Zuid-Tiroler goulashsoep

Zuid-Tiroler goulashsoep

Of je je nu op besneeuwde pistes bevindt of niet, deze goulashsoep smaakt net zo lekker thuis. Hij wordt nog lekkerder als je hem een dag van te voren klaar maakt.

Bereiding



1 Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de uisnippers en stukjes paprika in 5 minuten zacht.

2 Voeg de blokjes vlees toe en bak ze al roerend 7–8 minuten mee, of tot ze rondom bruin zijn.

3 Roer het paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg het bier toe en wacht tot-ie is verdampt. Doe de tomatenpuree en azijn erbij plus flink wat zout en peper.

4 Voeg 1 liter bouillon toe (de inhoud moet onderstaan) roer goed en leg het deksel op de pan. Laat 1½ uur afgedekt op laag vuur stoven. 

5 Voeg de blokjes aardappel en de rest van de bouillon toe, plus wat water als de soep te dik is. Laat 30 minuten zachtjes koken. Serveer de soep in kommen en strooi de peterselie erover.

Per portie 464 kcal, 21,6 g vet (7,3 g verzadigd), 49,3 g eiwit, 16,7 g koolhydraten, 7,1 g suikers

6 personen

• 2 el olijfolie

• 1 grote ui, gepeld, grof gesnipperd

• 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in stukjes

• runderschenkel (à 1 kg), in blokjes

• 200 ml bier

• 1 el mild paprikapoeder

• 1,5 l runderbouillon

• 1 tl karwijzaad

• scheutje rodewijnazijn

• 2 el tomatenpuree

• 300 g aardappels, geschild, in blokjes

• 2 el bladpeterselie, fijngehakt



Meer wintersportrecepten? Kijk hier


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine