Zomerse zeevruchtensalade

Zomerse zeevruchtensalade

Bereiding

1 Tik met geopende schelpdieren op een oppervlak. Gooi exemplaren die niet dichtgaan weg.

2 Doe de knoflook, een scheutje olie, een scheut wijn en de schelpdieren in een pan. Leg het deksel erop, schud de pan en verhit 3–4 minuten op middelhoog vuur – of tot de schelpen open zijn. Voeg de inktvis toe, roer, leg het deksel op de pan en neem hem van het vuur. Laat de inktvis in 5 minuten gaar worden in de resthitte.

3 Voor de saus: mix alle ingrediënten in een blender. Stort de schelpdieren in een vergiet boven een kom, waarin je de vloeistof opvangt. Voeg die vloeistof toe aan de saus in de blender, mix even en proef. Voeg zo nodig nog wat zout, peper en/of tabasco toe.

4 Haal de schelpdieren uit hun schelp en doe ze in een kom. Gooi ongeopende exemplaren weg. Voeg de inktvis toe en bedruppel alles met citroen en olijfolie.

5 Schenk de saus door een zeef op een schaal en verdeel de zeevruchten erover. Bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie en eventueel het venkelgroen. Geef er bruinbrood en boter bij.

Per portie 453 kcal, 13,4 g vet (4,2 g verzadigd), 57,2 g eiwit, 23,1 g koolhydraten, 5,7 g suikers

6 personen

• 1 teen knoflook

• extra vergine olijfolie

• scheut witte wijn

• 2 kg gemengde schelpdieren, zoals venusschelpen, kokkels en mosselen

• 4 schoongemaakte inktvisjes, tentakels bewaard, in dunne ringen

• sap van ½ citroen

• blaadjes van ½ bosje bladpeterselie, gehakt

• wat venkelgroen (optioneel)

• bruinbrood en boter, voor erbij

Saus à la ‘virgin mary’

• 6 tomaten, gehalveerd

• 2 tenen knoflook

• 2 el wittewijnazijn

• 2 el tomatenketchup

• 2 tl geraspte mierikswortel (potje)

• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd

• sap van 1 citroen

• scheutje tabasco


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine