Zomerse salade in a jar met kikkererwten

Zomerse salade in a jar met kikkererwten

Een salade met zoete tomaten, voedzame kikkererwten en ingelegde komkommer en rode ui. Dat maakt een smaakvol feestje in a jar! Extra leuk: je neemt de salade makkelijk mee naar kantoor of op een picknick. Eet smakelijk!

Bereiding

1. Halveer de Looye Honingtomaten. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Halveer de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en rasp de knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed af met water, dep eventueel droog met een keukenpapiertje. Meng de kikkererwten met de sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes.

2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Doe de rijstazijn in een steelpannetje en verwarm kort, voeg de honing toe en roer totdat deze is opgelost. Doe de komkommer met de rode ui in een kom en voeg de rijstazijn samen met 100 ml water en de chilivlokken toe. Roer even door en zet apart tot gebruik.

4. Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan, voeg de knoflook en de ras el hanout toe. Bak 1 minuut en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze is geslonken.

5. Nu kun je de salade in laagjes op gaan bouwen. Begin met een laagje quinoa, schep hierboven een laagje spinazie, gevolgd door de kikkererwten, een laagje kiemen, de zoetzure rode ui met komkommer en sluit af met een flinke eetlepel hummus en de Looye Honingtomaten.

Receptcredits: Looye Kwekers

voor 4 personen

  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 1 snuf zeezout
  • 1/2 komkommer
  • 300 g spinazie
  • 265 g kikkererwten
  • 180 g Looye Honingtomaten
  • 100 g quinoa
  • 50 g hummus
  • 50 g gemengde pittige kiemen
  • 100 ml rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl sesamolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek