Mmm, deze zomerse groentetempura zijn echt heel erg lekker. Serveer als borrelhap of snack.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Klop de dooiers in een grote kom en meng geleidelijk het bronwater erdoor.
Zeef maïzena en meel boven de kom, voeg koriander toe en mix.
Haal de groenten (in porties) door het beslag en frituur 3-5 minuten in de hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de zoete chilisaus.
4 personen
• plantaardige olie
• 2 eidooiers
• 350 ml ijskoud bronwater
• 50 g maïzena
• 200 g zelfrijzend bakmeel; zout en peper erdoor
• 2 el gehakte koriander
• ½ courgette, in linten
• ½ venkelknol, in plakjes
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 ui, in parten
• ½ rode paprika, in repen
• zoete chilisaus