‘In mijn jeugd maakte mijn vader dit ontbijt in de zomermaanden ’s morgens vroeg buiten. In dat jaargetijde at hij dit ontbijt liever dan aloo paratha, dat in de wintermaanden gebruikelijk was. Onze buurvrouw Pat zei altijd dat ze tijdens het eten ervan kon voelen dat het haar goed deed’, aldus Anjula Devi.
1. Verwarm komijnzaad en zwarte peperkorrels 1 minuut op laag vuur in een droge koekenpan.
2. Neem van het vuur en stamp de specerijen fijn in een vijzel. Zet apart.
3. Doe alle natte ingrediënten in een grote kom. Strooi er kurkuma, chilivlokken, mango- en gemberpoeder plus de vijzelinhoud over.
4. Roer grondig, zodat de natte ingrediënten rondom bedekt zijn.
5. Meng yoghurt, honing, limoensap en -rasp, doe ook in de kom en meng goed.
6. Zet de kom 30 minuten in de koelkast; je kunt dit gerecht het best gekoeld eten, vooral in de zomer.
7. Haal uit de koelkast, voeg een snuf zeezout toe, roer goed om en serveer koud.
Voor 2 personen, voorbereidingstijd 30 minuten, kooktijd 40 minuten.
Hoofdspecerijen
Andere specerijen
Natte ingrediënten