Tosti’s zijn een heerlijke traktatie voor in het weekend. Maak ‘m in de pan of gebruik een tosti-ijzer voor het lekkerste resultaat. Wij zijn verzot op deze zoete variant met roomkaas en blauwebessenjam.
1 Meng de roomkaas, het vanilleextract, het ei en de poedersuiker in een kom.
2 Besmeer 2 sneden brood met boter aan één kant en leg ze naast elkaar in het (dubbele) tosti-ijzer met de beboterde kant naar beneden.
3 Neem een flinke eetlepel jam of citroencurd en beleg hiermee de sneden brood. Smeer hier een kwart van het roomkaasmengsel over uit (ongeveer 1 flinke eetlepel) en leg er 2 sneden brood op met de beboterde kant naar boven.
4 Sluit het tosti-ijzer en rooster de tosti’s tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de tosti’s vlak voor het serveren met poedersuiker.
Per stuk 411 kcal, 11,4 g vet (6,3 g verzadigd), 11,5 g eiwit, 64 g koolhydraten, 26,5 g suikers
4 personen
• 200 g roomkaas
• 1 tl vanille-extract
• 1 klein ei
• 1 el poedersuiker, plus extra
• boter
• 8 sneden witbrood
• 2 flinke el van elk: blauwebessenjam en citroencurd