“Ben je in voor iets nieuws, maak dan dit recept. Het is superlekker en een van mijn favoriete overnight oats. De smaak is uniek en de rode biet, appel en banaan maken elke hap lekker romig. En dan die prachtige roze kleur, daar vrolijkt elke doordeweekse ochtend van op!” Ella Woordward
1 Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C), leg de rode biet op een bakplaat en laat een uur garen in de oven, tot je de schil makkelijk kunt verwijderen. (Als je voorgekookte rode biet gebruikt, kun je deze stap overslaan.)
2.Verwijder de schil met je vingers als de rode biet is afgekoeld. Gooi de schil weg en doe de biet in de blender. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in een paar stukken en doe die ook in de blender. Voeg 200 ml water, de ahornsiroop, amandelpasta en banaan toe en laat de blender ongeveer 30 seconden draaien tot het mengsel glad is.
3 Giet de haver in twee glazen potten (met deksel) en giet op elk de helft van het bietenmengsel. Verdeel het hennepzaad en chiazaad over de potten en roer goed door. Doe de deksels op de potten en zet ze een nacht, of ten minste vier uur, in de koelkast. In de potten blijft dit twee dagen goed. Laat op kamertemperatuur komen voor je het opeet.
Tip: Warm is dit ook heerlijk: doe de geweekte haver in een pan, voeg een beetje havermelk toe en warm een minuutje op. Let goed op dat de pan niet droog wordt.
Dit recept komt uit het boek ‘Elke Dag Ella’ van Ella Woodward (€ 22,50, Kosmos Uitgevers).