Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Soep is altijd goed! De zoeteaardappelsoep krijgt een pittige kick door de rode peper, een verrassende twist van de gember en de kokos doet het echt waanzinnig goed in combinatie met deze (hippe!) aardappel. Heb je geen cashewnoten? Je kunt ook zonnebloempitten toevoegen of duik de keuken in voor een handjevol zelfgemaakte broodcroutons.

Bereiding

1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.

2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat.

3. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan.

4. Doe dan de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij.

5. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng op smaak met limoensap, tamari en zeezout. Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Voor 4 personen:

  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • ½ rode Spaanse peper, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg zoete aardappels, geschild, gewassen en grof gesneden
  • 800 ml water
  • 75 g creamed coconut (santen) (verkrijgbaar bij de betere supermarkt en de toko)
  • 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
  • sap van ½ limoen
  • zeezout
  • koriander, fijngesneden, om te garneren
  • cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine