In de oven gebakken zoete aardappel is een van de makkelijkste en lekkerste snelle gerechten die ik kan bedenken. Deze rokerige versie met zure feta, lente-ui en flink wat knapperige pinda’s hoort daar zeker ook bij. Voeg wat fijngesneden verse rode chilipeper toe als je van pittig eten houdt.
1.Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Doe de zoete aardappel, ui, olie, het gerooktepaprikapoeder en de zeezoutvlokken in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past. Zet 35-45 minuten in de oven (verse aardappels zijn eerder gaar dan oudere).
3. Roer intussen de extra vergine olijfolie, geraspte limoenschil, het limoensap, zout, de lente-uitjes en pinda’s door elkaar en zet weg.
4. Verdeel als de zoete aardappels gaar zijn de lente-uidressing en feta erover en dien alles heet op, met zure room of yoghurt erbij
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten uit de oven afkomstig uit De wereldse bakplaat. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 35-45 minuten. Vegetarisch.
Dressing
Opdienen met