“Warme, voedzame en snelle recepten zijn echt key wanneer het kouder wordt buiten. Het liefst binnen een kwartiertje gemaakt of met slechts één pan. Een no brainer die je huis heerlijk laat ruiken en iedereen laat smullen. Daarbij denk ik onmiddelijk aan deze heerlijke zoete-aardappelstoofpot! Je kunt de groenten afwisselen en ook de granen hoeven niet elke keer hetzelfde te zijn. Je zult niet uitgekeken raken op dit recept!” Sanne van Rooij, Living the Green Life
1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
2. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder twee minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een halfuur op laag vuur staan.
3. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en azijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.
BEREIDINGSTIJD 40 MINUTEN
Voor 4 personen
Tools
Allergenen
vegan
glutenvrij
sojavrij
notenvrij
olievrij