Zoete aardappel met Taleggio & uien

Zoete aardappel met Taleggio & uien

Als student at ik vaak een hele gepofte zoete aardappel. Mijn vriendin Laura maakte er een nieuwe versie van: ze perfectioneerde het bakken van de rode ui en knoflook, die samen met een flinke schep Griekse yoghurt in de hete aardappels werden geschept. Mijn eigen versie, met taleggio en een basilicumdressing, is perfect comfortfood!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en laat ze in een braadslede glijden met de in vieren gesneden uien. Wrijf de aardappels en uien in met de olie en het zout en bestrooi ze met de citroentijm. Zet het geheel 55 minuten in de oven.

3. Roer voor de dressing het basilicum, de olijfolie, knoflook, het zeezout en citroensap door elkaar en zet weg.

4. Als de zoete aardappels 55 minuten in de oven hebben gestaan, haal je de braadslede uit de oven en snijd je een diep kruis in elke aardappel – ze moeten heerlijk zacht zijn vanbinnen. Leg de plakken taleggio in de aardappels en zet ze nog 5 extra minuten in de oven, zodat de kaas smelt. Dien heet op en geef de uien en dressing er apart bij.

Download nu een gratis weekmenu van De groene bakplaat:

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 15 minuten Oven: 1 uur

  • 4 zoete aardappels (ongeveer 1 kilo)
  • 2 rode uien, in vieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • handje takjes citroentijm
  • 200 g taleggio, in dikke plakken

Dressing

  • 30 g vers basilicum, heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ eetlepel citroensap

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine