Zoete-aardappel-kokoscurry

Zoete-aardappel-kokoscurry

Een bak rijst met zoete aardappel in kokosmelk met limoenblad en curry madras. Deze curry zit vol met ongelooflijk voedzame ingrediënten en elke hap is even smaakvol. Maak het jezelf gemakkelijk met een kom van je homemade curry op schoot en droom weg naar het zonnige Oosten. What more could you ask for?

Bereiding

1. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten en voeg de knoflook, chilipeper en tomaat toe. Bak om scheppend 1 minuut mee.

2. Voeg de tomatenpuree, curry madras, zoete aardappel, kikkererwten,  limoenbladeren, het water en bouillonblokje toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de kokosmelk toe, roer door en breng aan de kook. Laat nog 15 minuten koken.

4. Garneer met koriander, limoen en eventueel extra gehakte chilipeper. Serveer met rijst of brood.

TIP! Gebruik paarse zoete aardappelen voor een andere kleur

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 3-4 personen. Bereidingstijd 50 minuten.

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el curry-madraspoeder
  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 limoenbladeren
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml

Lekker met

  • koriander, grof gehakt
  • limoen, in partjes
  • rode chilipeper, gehakt

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine