Zoete-aardappel en aubergine toast

Zoete-aardappel en aubergine toast

Een geweldige snack! De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings. Mijn persoonlijke favorieten: avocadospread, romige hummus en rokerige kikkererwten.

Bereiding

Toast
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Snijd de aubergine in de lengte in circa vier plakken; snijd de zoete aardappel in de lengte in circa zes plakken. Bestrijk ze met olijfolie.

3. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi ze met zout.

4. Bak ze 15 minuten in de oven, keer de plakken om en laat nog eens 15 minuten bakken. Check of ze vanbinnen zacht zijn, haal ze uit de oven en leg ze op een serveerschaal.

Kikkererwten
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.

Avocadospread
Prak de avocado fijn in een kom en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

Afmaken
Beleg de aubergine- en zoete-aardappeltoast met de avocadospread, hummus, harissakikkererwten, granaatappelpitjes en rucola.

Nikki’s tip
Ook lekker met doperwtenspread of paprikadip, in plaats van de avocadospread en hummus.

Voor circa 10 stuks

Voor de toast

  • 1 grote aubergine
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie voor het bestrijken
  • snufje zout

Voor de kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 el rozenharissa of 1 tl harissapasta
  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • flinke snuf zout

Voor de avocadospread

  • 1 rijpe avocado
  • sap van ¼ citroen
  • zout en peper

Toppings

  • 3 el granaatappelpitjes
  • handvol rucola

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine