Zoete-aardappel-chili met bonen

Zoete-aardappel-chili met bonen

Deze chili zit barstensvol smaken en texturen, zoals zoete aardappel, chilipeper, paprika en bonen. Serveer met rijst, guacomole en een frisse salade. Dit recept maak je met de Cook Expert van Magimix. Mixen, snijden, kneden, raspen, bakken, stomen, deze multifunctionele alleskunner helpt je om op de graad nauwkeurig en met 12 automatische kookprogramma’s in no-time deze chili op tafel te zetten

Bereiding

.

1 Giet 500 ml water in de kom van de Cook Expert, zet het stoommandje erin en voeg de zoete aardappels toe. Zet het kookprogramma op ‘stomen’, laat ze in 7 minuten garen (of tot ze zacht zijn) en houd zolang apart. Neem het mandje eruit en doe het water weg.

2 Doe de gehalveerde rode ui in de kom van de Cook Expert. Zet het kookprogramma op ‘expert’, stel de tijd in op 2 minuten en de snelheid op 13, en laat de ui fijnsnipperen.

3 Voeg de olijfolie, paprika, chilipeper en de koriandersteeltjes toe, gevolgd door de kaneel, komijn en het paprikapoeder. Zet het kookprogramma op ‘expert’ en de snelheid op 3, en verhit alles op 130 °C.

4 Voeg het blikje cannellinibonen (inclusief het vocht) en de blokjes tomaat toe plus eventueel een scheutje water voor de smeuïgheid. Zet het kookprogramma op ‘sudderen’, stel de tijd in op 30 minuten en laat zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de zoete aardappel en de meeste korianderblaadjes toe.

5 Verdeel de rijst en de chili over vier borden en breng op smaak met zout en peper. Strooi de overige korianderblaadjes erover en geef de frisse salade en guacamole erbij.

Tip Kijk voor een smeuïg guacamolerecept op magimix.nl.

Per portie 358 kcal, 8,6 g vet (1,6 g verzadigd), 12,4 g eiwit, 56,9 g koolhydraten, 20,5 g suikers

4 personen

• 2 middelgrote zoete aardappels, geschild, in grove stukjes

• 1 grote rode ui, gepeld, gehalveerd

• 1 el olijfolie

• 1 bosje koriander, blaadjes afgehaald, steeltjes fijngehakt

• 1 rode chilipeper, fijngesneden

• 2 rode paprika’s en 1 gele paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in stukjes

• 2 tl kaneel

• 1 el komijn

• 1 tl gerookte-paprikapoeder

• 1 blik cannellinibonen (à 400 g)

• 1 blik tomaatblokjes (à 400 g)

• gekookte basmatirijst, voor erbij

• frisse salade en guacamole (zie tip), voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine