Zoete aardappel-broccolisoep

Zoete aardappel-broccolisoep

Voor deze smaakvolle soep combineer je zoete aardappel met broccoli. Een echt powersoepje: mega gezond, low budget en hartstikke easy – en ook als lunch is hij niet te versmaden!

Bereiding

1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd 2/3 in blokjes en 1/3 in dunne reepjes. Snijd de broccoli in roosjes en was ze.

2. Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de ui, knoflook en gember circa 3 minuten. Verwarm intussen de bouillon. Voeg cayennepeper en garam masala aan het uimengsel toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de stukken zoete aardappel en broccoli toe. Breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten koken.

3. Bak intussen de reepjes zoete aardappels met het komijnpoeder in wat kokosolie beetgaar. Voeg de pompoenpitten toe en laat nog 1 minuut meebakken.

4. Pureer de soep met de staafmixer. Breng zo nodig op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Verdeel deze powersoep over de borden, schenk er wat kokosroom bij en garneer met de reepjes zoete aardappel en pompoenpitten.

 

Dit recept is afkomstig uit het ‘Natuurlijk! Zonder suiker kookboek’ van Anne Marie Reuzenaar (€ 20,00, Kosmos Uitgevers). 

8 personen | bereidingstijd is 30 minuten

  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 grote zoete aardappel (ca. 500 g)
  • 500 g broccoli
  • ½ el kokosolie + wat extra
  • 1½ l groentebouillon
  • ½ tl cayennepeper
  • 3 tl garam masala (Indiase specerijenmix)
  • ½ tl komijnpoeder
  • 3 el pompoenpitten
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • scheutje kokosroom

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine