Vis en venkel vormen het gouden duo in dit supergerecht! Serveer met een simpele groene salade.
1. Verwarm de oven (met bakplaat) voor op 200 ºC. Leg een stuk bakpapier klaar en schaaf daar de venkel, citroen en aardappels boven met een mandoline. Bestrooi met dille en leg de baars erop. Bestrooi met zout en peper en giet de olie en wijn erover.
2. Vouw het pakketje dicht en leg het voorzichtig op de bakplaat (pas op dat de wijn er niet uitloopt!) en bak de baars 10 minuten in de oven. Neem het pakketje vervolgens uit de oven en laat enkele minuten rusten. Vouw dan open – pas op voor de hete stoom – en serveer.
1 persoon
• ¼–½ venkelknol
• ½ onbespoten citroen
• 2 kleine vastkokende aardappels
• takjes dille
• 1 zeebaarsfilet (ca. 120 g)
• 1 el extra vergine olijfolie
• 50 ml witte wijn