1 Begin met de geroosterde paprika en zoete uien: verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid de stukjes paprika en partjes ui uit in een grote braadslee en bedruppel ze met de olie.
2 Bestrooi ze met wat zout en peper en rooster ze 20 minuten, tot ze zacht zijn en beginnen te verschroeien. Neem ze uit de oven en houd zolang apart.
3 Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C. Meng voor de salmoriglio de rasp en het sap van 1 citroen in een kom samen met de kappertjes, knoflook, oregano, chilivlokken en olie. Voeg zout en peper toe en houd zolang apart.
4 Snijd de sinaasappel en de tweede citroen in schijfjes. Maak met een scherp mes inkepingen in beide vissen en leg ze in een grote ovenschaal.
5 Stop wat sinaasappel- en citroenschijfjes in de inkepingen van elke vis en verdeel de rest van de citrusschijfjes erover.
6 Wrijf per vis ongeveer 3 eetlepels salmoriglio in de inkepingen. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de vissen zo’n 25 minuten, of tot ze net gaar en licht goudbruin zijn (gaar ze niet te lang, anders worden ze droog).
7 Zet de paprika en uien voor de laatste 3-5 minuten in de oven om ze op te warmen. Neem ze dan uit de oven en bestrooi de paprika en uien met de peterselie. Neem ook de vis uit de oven, druppel de rest van de salmoriglio erover en geef de geroosterde paprika en zoete uien erbij.
4 personen
• 2 citroenen, rasp van 1, sap van 1
• 1 el kappertjes, grof gehakt
• 2 tenen knoflook, gepeld, geperst
• 1 el oreganoblaadjes, fijngehakt
• snuf chilivlokken
• 4 el extra vergine olijfolie
• 1 sinaasappel
• 2 middelgrote zeebaarzen, schoongemaakt, ontschubd (vraag eventueel je visboer dit te doen)
Geroosterde paprika & zoete uien (optioneel)
• 3 rode paprika’s, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
• 2 zoete uien, gepeld, in partjes
• 1 el olijfolie
• 2 el gehakte bladpeterselie