Een van de beste kooktool-investeringen is een visgrill voor op de BBQ. Waarom? Simpel: zo houdt je het mediterrane vakantiegevoel nog lekker even vast. En het fijne is dat je echt uit heel veel vissoorten kunt kiezen. Wel slim om even te vragen of je visboer de vis alvast voor je schoonmaakt, als je zelf niet zo goed weet hoe je dat doet.
1. Rasp de schil van de limoen heel fijn. Snijd de citroen in dunnen halve plakjes. Meng de limoenrasp met de roomboter en wat zout en peper naar smaak. Snijd de buik van de zeebaars met een scherp mes van staart tot kop open. Verwijder de ingewanden en schraap met een eetlepel de buikholte schoon. Spoel de buikholte schoon met water en dep droog.
2. Snijd nu de vis in, strepen van ongeveer 3 a 4 centimeter, een keer of 5 aan beide kanten. Dan doe je in elke inkeping een half plakje citroen, klein takje tijm en limoenboter. Grill nu de vis gaar op de BBQ in ongeveer 15 a 25 minuten, afhankelijk van het formaat van de vis. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak.
Je kunt voor dit gerecht ook een forel of koningsvis proberen!
Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.
Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.