Zeebaars met citroen & laurier 

Zeebaars met citroen & laurier 

Deze vis uit de oven met Italiaans tintje is heel makkelijk om te bereiden en het resultaat is verbluffend! Eet er een frisse salade bij met een portie aardappeltjes uit de oven.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog.

3 Leg in de buikopening wat peterselie, een laurierblad, de plakjes sinaasappel, citroen en knoflook. (bewaar een paar plakjes citroen en sinaasappel om te garneren)

4 Sprenkel olijfolie in een grote ovenschaal en leg de vissen erin. Overgiet ze met sinaasappel- en citroensap en de witte wijn en bestrooi ze met de overgebleven laurier en zout en peper naar smaak.

5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vissen 25 minuten garen in de oven. Haal de folie eraf, draai de oven uit en laat de vissen nog een paar minuten staan.

6 Fileer de zeebaarzen voor het opdienen, of laat ze heel. Leg ze op de borden en giet de saus uit de ovenschaal erover. Garneer met de overgebleven plakken sinaasappel en citroen.

Dit is een recept van Gennaro Contaldo.

[Credits: fotografie: David Loftus]

4 personen

• 4 hele zeebaarzen, elk van circa 200 g, schoongemaakt en geschubd

• een handvol bladpeterselie, fijngesneden

• 8 laurierblaadjes

• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes

• zout en versgemalen zwarte peper

• 1 sinaasappel, schil en witte vlies verwijderd, in plakken

• 1 citroen, schil en witte vlies verwijderd, in plakken

• extra vergine olijfolie

• sap van 1 grote sinaasappel

• sap van 1 citroen

• 4 el witte wijn


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine