Recept

Zalmtartaar

Dit is er eentje die we zelf thuis vaak maken als we zin hebben in iets lekkers zonder al te veel gedoe. Je hoeft niks te koken, alleen wat snijden en mengen, en het resultaat is toch nét even fancy. De combinatie van zalm, avocado, een beetje pit en die knapperige chips is gewoon altijd goed. Perfect als voorgerecht of borrelhap waar je mensen makkelijk mee inpakt.

Zalmtartaar

Ingrediënten

Voor 2 personen 

Voor de chips:

  • 10 vierkante wontonvellen,
  • ontdooid
  • neutrale, plantaardige olie, om in te frituren (optioneel)

Voor de tartaar:

  • 150 g verse zalmfilet zonder
  • huid (sashimikwaliteit)
  • ½ avocado
  • 1tl sriracha
  • 1tl sojasaus
  • ½ tl citroensap
  • 1tl zwart sesamzaad

Ter garnering:

  • 1 el wakame

Bereiding

De chips bereiden:

In de oven:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de wontonvellen diagonaal door de helft in 2 driehoeken.
  4. Leg de wontondriehoeken op de bakplaat zonder dat ze overlappen.
  5. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 5 tot 7 minuten goudbruin en krokant.

In de (frituur)pan:

  1. Je kunt de wontonchips ook frituren.
  2. Verwarm hiervoor neutrale, plantaardige olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  3. Frituur de wontondriekhoeken in ca. 10 seconden goudbruin en krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Zalmtartaar bereiden:

  1. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en schep ze in een kom.
  2. Verwijder de pit en de schil van de halve avocado.
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg met de sriracha, sojasaus, het citroensap en sesamzaad aan de kom toe.
  4. Meng alle ingrediënten tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
  5. Schep de zalmtartaar in 2 cocktailglazen.
  6. Garneer met de wakame en serveer de krokante wontonchips.