Zalmsalade in thaise stijl

Zalmsalade in thaise stijl

Deze salade met warme zalm staat binnen no time op tafel. Enne.. hij smaakt het lekkerst als er buiten een zonnetje schijnt.

Bereiding

1. Bestrooi de zalm met zout en peper.

2. Verhit de olie in de wok tot de pan bijna rookt.

3. Leg de zalmfilets erin en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze aan de buitenkant zijn dichtgeschroeid en van binnen lichtroze en ondoorzichtig zijn.

4. Schep intussen de rest van de ingrediënten om, behalve de nuoc cham en pinda’s, voor een appelsalade. 

5. Verdeel de appelsalade over 2 kommen, voeg de in stukjes gebroken zalm toe en garneer met pinda’s.

Dit recept komt uit het boek ‘Wok Easy’ van Caroline Hwang (€19.99, Becht).
 
 

2 personen, 30 minuten:

  • 2 zalmfilets (ca. 350 g), zonder vel, in plakjes van 1,5 cm
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 2 appels (granny smith), julienne gesneden
  • 65 g rode paprika, julienne gesneden
  • ¼ kleine rode ui, in halve ringen
  • 20 g koriander, grofgehakt
  • 8 g Thaise basilicum, grofgehakt
  • 60 ml nuoc cham-basissaus (zie blz. 22)
  • 1 eetlepel geroosterde pinda’s, gemalen, plus extra voor de garnering
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine