Zalmpakketjes met prei

Zalmpakketjes met prei

Geen moestuin compleet zonder prei, maar ook op de vensterbank doet-iet het hartstikke goed!
Je kunt deze zalmpakketjes de avond van tevoren voorbereiden en ze als je de volgende dag thuiskomt in de oven schuiven, zodat je lekker snel aan tafel kunt.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Knip vier stukken bakpapier van 40 x 40 cm en smeer ze in met wat boter. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne reepjes en bak ze 6-8 minuten in de boter, tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper.

2 Verdeel de helft van de prei over de stukken bakpapier en leg op elk stuk een zalmfilet. Bestrooi elk met wat zout en peper, lepel er 2 eetlepels vermout en 1 eetlepel bouillon over en schep er wat van de overige prei, kappertjes en dille op.

3 Trek de zijkanten van het papier omhoog en vouw de pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en rooster ze 15 minuten, tot de zalm gaar is. Serveer en maak de pakketjes aan tafel open.

PER PORTIE 358 kcal, 24,6 g vet (7,3 g verzadigd), 26,2 g eiwit, 2,5 g koolhydraten, 1,9 g suikers, 0,3 g zout, 0,4 g vezels

4 PERSONEN

• 50 g ongezouten boter

• 2 middelgrote preien

• 4 zalmfilets, zonder vel

• 8 el droge vermout of droge witte wijn

• 4 el kippenbouillon

• 1 el kappertjes

• 2 el gehakte dille


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine