Zalmfilet met zeewier-sesamkorstje

Zalmfilet met zeewier-sesamkorstje

Zalm met crispy topping en seizoenstopper asperge, deze heerlijke maaltijd kan wat ons betreft zo op het favorietenlijstje voor de lente. Het zijn de heerlijke Aziatische smaken die dit bord met de all time favourite zalm doen hunkeren naar een reis naar het waanzinnige Azië, maar goed nieuws: je maakt het gewoon in je eigen keuken – en minstens zo lekker als daar! Wat het meest verrast? De topping van zeewier en knoflook; hij is spannend en een waanzinnig smaakmaker.

Bereiding

1. Snijd de 6 Tao Kae Noi zeewierstrips in fijne reepjes en daarna in stukjes. Doe ze in een diep bord samen met de sesamzaadjes, chilivlokken en grof zeezout.

2. Klop het ei los in een diep bord. Doop de zalmfilets aan één kant in het ei, daarna doe je hetzelfde met de zijkanten en vervolgens haal je de in ei gedoopte zalmzijdes door het zeewier-sesammengsel. Druk goed aan.

3. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een antiaanbakpan en bak de zalm op laag vuur in 4-5 minuten net gaar – draai de zal regelmatig en zorg dat het zeewier-sesamkorstje aan alle kanten mooi goudbruin is.

4. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de asperges in 4-5 minuten beetgaar.

5. Maak intussen de zeewier-knoflooktopping door de 4 Tao Kae Noi zeewierstrips in dunne reepjes te snijden. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook 1 minuut tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de gepofte rijst toe en bak die mee tot de korrels goudbruin verkleuren. Hak de bosui in dunne ringetjes en schep die samen met het zeezout en de reepjes Tao Kae Noi zeewierstrips door de gebakken knoflook.

6. Leg de gebakken zalmfilets en gekookte groene asperges op borden, besprenkel met wat limoensap en bestrooi de asperges royaal met de zeewier-knoflooktopping.

#win nu een zeewierpakket zodat jij direct aan de slag kan!

Seaweed moves beyond sushi 

Experimenteer er lekker op los en laat zeewier shinen in meer dan alleen een rolletje sushi, want dit groene wier zorgt in een handomdraai voor een verrassende twist! De Crispy Seaweed zeewierstrips van Tao Kae Noi zijn niet alleen lekker als snack voor de lekkere trek maar ook perfect als topping van je favoriete soep of als knapperige toevoeging van je salade én nog veel meer dan dat. Dat bewijst dit gerecht dubbel en dwars.

Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips wordt gemaakt van de crème de la crème onder de zeewieren en de makers stoppen er al hun passie en liefde in – en dat proef je!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 25-30 minuten

  • 6 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
  • 5 el ongeroosterde witte sesamzaadjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 middelgroot ei
  • 4 zalmfilets, zonder vel (á 150 g per filet)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 350 g groene asperges
  • zout
  • sap van 1 limoen

Zeewier-knoflooktopping

  • 4 Tao Kae Noi Crispy Seaweed Original strips
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el gepofte rijst
  • 2 bosuien
  • 1 tl grof zeezout

Ook nodig

  • antiaanbakpan
  • koekenpan

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek