Zalm-ricottakopjes met dille 

Zalm-ricottakopjes met dille 

Deze feestelijke zalm-ricotta kopjes, leuk als voorafje tijdens het kerstdiner! De combinatie van zalm met ricotta is heerlijk en ze zijn ook nog eens supersnel te bereiden!

Bereiding

1. Doe de zalm in een pan, giet er water bij tot de filets onderstaan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en pocheer de vis in ongeveer 12 minuten gaar. Haal de zalm dan uit de pan en laat helemaal afkoelen.

2. Verwijder het grijze laagje van de vis en doe de rest met de ricotta in een kom. Voeg zout en peper, wat dille en citroenrasp en -sap toe, en meng goed.

3. Zoek wat mooie theekopjes of schaaltjes bij elkaar, verdeel het mengsel erover en bestrooi met wat extra dille (bewaar een beetje). Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

4. Serveer de patés met de rest van de dille, de zalmeitjes, gerookte zalm, partjes citroen, waterkers en crackers.

Per portie 189 kcal, 13,8 g vet (5,6 g verzadigd), 14,9 g eiwit, 1,4 g koolhydraten, 1,4 g suikers

6 personen

  • 2 zalmfilets, schubben, graten en vel verwijderd (à 125 g)
  • 375 g ricotta
  • blaadjes van 1 bosje dille, plus extra
  • rasp en sap van 1-2 citroenen
  • zalmeitjes, gerookte zalm, waterkers, partjes citroen en crackers, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine