Zalm-pompoen-couscous-schotel

Zalm-pompoen-couscous-schotel

In dit gerecht is de combinatie van de zalm met couscous en pompoen is echt heerlijk. Je kunt dit gerecht het beste serveren op verwarmde borden, zodat het goed op temperatuur blijft.

Bereiding



1 Doe de couscous in een grote pan kokend water en kook de korrels in 8 minuten net gaar. Laat uitlekken en zet apart.

2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de blokjes pompoen over een grote ondiepe braadslee. Druppel de olie erover en voeg de blokjes tomaat en bouillon plus wat zout en peper toe. Roer er 1 eetlepel ras-el-hanout en de chilivlokken, gember en knoflook door. Verhit dit alles 20 minuten in de oven.

3 Haal de braadslee uit de oven en roer de kikkererwten en spinazie door de inhoud. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper, leg ze erop, bestrooi met de rest van de ras-el-hanout en rooster het gerecht nog eens 10 minuten of tot de zalm net gaar is.

4 Doe de zalmfilets over op verwarmde borden, roer de uitgelekte couscous en de koriander door het groentekikkererwtenmengsel en serveer dit met de zalm.

Per portie 538 kcal, 23,6 g vet (3,7 g verzadigd), 37,7 g eiwit, 47,5 g koolhydraten, 9,5 g suikers

4 PERSONEN

• 100 g parelcouscous

• ½ flespompoen, geschild, in blokjes

• 2 el olijfolie

• blik tomaatblokjes (à 400 g)

• 100 ml vis- of groentebouillon

• 3 el ras-el-hanout

• 2 tl chilivlokken

• 1 el gemberwortel, geraspt

• 1 tl knoflook, geraspt

• 1 blik kikkererwten (à 400 g), uitgelekt

• 50 g babyspinazie

• 4 dikke zalmfilets, ontveld

• 6 el koriander, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine