Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Als je voor minder mensen kookt, raad ik je aan om het gerecht toch in zijn geheel te bereiden en de restjes de volgende dag als lunch mee te nemen. dit gerecht kan als caloriearme maaltijd worden geserveerd, of met rijst of kantenklare noedels.
1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.
2. Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, het zeezout en de sesamolie in een ovenschaal en leg de zalmfilets tussen de groenten. Roer ondertussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel over de zalmfilets. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
3. Roer ondertussen de gemberrasp, het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes door elkaar. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en chilipeper over het geheel. Proef en voeg indien nodig wat extra limoensap en zout toe. Dien heet op.
Opmerking: In dit recept blancheer ik de bimi omdat dit de textuur tijdens het bakken ten goede komt. Het is echter ook mogelijk om gewone broccoli te gebruiken. Sla deze stap dan over.
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden: