Zalm en papillotte

Zalm en papillotte

Dit recept maak je idealiter met een BBQ met deksel. Maar heb je die niet, dan kun je je improvisatie-skills erop loslaten. Leg de pakketjes op het rooster en pak het hele rooster aan de bovenkant in met aluminiumfolie. De echte freak prikt een paar cocktailprikkers in de vis, afgedopt met stukjes kurk tegen het scheuren!

Bereiding

1. Breng de aardappelen in koud water met wat zout aan de kook. Kook ze 20 minuten, giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappelen in zes stevige plakken (dit zijn de plateau’s waar de zalm op komt te liggen).

2. Bestrooi zes vierkante stukken bakpapier met peper en zout, leg een plak aardappel in het midden van het bakpapier. Leg hier ui, venkel en Spaanse peper op en leg daar weer een zalmfilet op (maak er een pakketje van.

3. Rasp citroenschil en gember over de zalm en bestrooi met peper. Leg peultjes, zeekraal en bosui op en om de zalm.

4. Druppel witte wijn, sojasaus en rijstolie over de zalm, vouw het bakpapier goed dicht en leg de pakketjes 8 (rosé) of 10 (gaar maar niet droog) minuten op de barbecue.

5. Serveer direct en vouw pas aan tafel de papillottes open.

Ponzumayonaise
Meng de sojasaus met rijstazijn en yuzusap en breng op smaak met gembersiroop. Meng deze ponzu door de mayonaise.

Let op! Kan alleen in een BBQ met deksel! Niet iedereen heeft een BBQ met een deksel, dus je moet even wat improviseren. Leg de pakketjes op het rooster en pak het hele rooster aan de bovenkant in met aluminiumfolie. De echte freak prikt een paar cocktailprikkers in de vis, afgedopt met stukjes kurk tegen het scheuren!

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 6 personen

Bereidingstijd 40-45 minuten

  • 2 grote aardappelen, geschild
  • 1 witte ui, in dunne halve ringen
  • 1 venkelknol, buitenste bladen verwijderd, doormidden en in dunne plakken
  • 1 Spaanse peper, ontzaad en fijngesneden
  • 6 stukken zalmfilet van 150 g (gelijke dikte)
  • 2 citroenen, rasp
  • 3 cm gember
  • 100 g peultjes, schuin in tweeën gesneden
  • 100 g zeekraal
  • 2 bosuien, gesneden
  • 60 ml witte wijn
  • 40 ml sojasaus
  • 60 ml rijstolie
  • ponzumayonaise (zie hieronder)

Ponzumayonaise

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el yuzusap
  • gembersiroop
  • 500 g mayonaise

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek