Yoghurtijs

Yoghurtijs

Een van onze favorieten ijssoorten is toch echt yoghurtijs. En als je al even hieronder hebt gekeken, dan zie je dat het een fluitje van een cent is om yoghurtijs te maken: in slechts twee stappen heb je ijs waarvan je niet meer stopt met eten. Nog een tip: je kunt door yoghurtijs ook allerlei fruit mengen, zoals bosbessen, mango, maar ook een swirl van aardbeien is verrukkelijk.

Bereiding

1.  Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde.

2. Zet in de koelkast tot het koud genoeg (10 °C) is om in een ijsmachine te bereiden.

Voor 5 bollen ijs. Bereidingstijd: 10 minuten.

  • 500 ml volle yoghurt
  • 115 g suiker, honing of agavesuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • fijngemalen zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine