Dit is een vullend gerecht waarvan je blijft eten. De natuurlijke suikers in de flespompoen en wortels karamelliseren op de barbecue en passen perfect bij de geurige limoen en specerijen.
1, Schep de pompoen, wortels en rode ui om met de olijfolie, specerijen en zeezoutvlokken.
2. Roer voor de dressing de extra vergine olijfolie, limoenschil, het limoensap, korianderzaad, de zwarte peper en zeezoutvlokken in een kommetje door elkaar en zet apart.
3. Gril de plakken pompoen als de barbecue goed heet is 25 minuten per kant met het deksel erop (of een omgekeerde braadslede).
4. De wortels en partjes rode ui hebben per kant maar zo’n 15 minuten nodig, dus leg die 10 minuten na de pompoen op het rooster en verwijder ze 10 minuten voor de pompoen klaar is.
5. Leg de groenten op een platte schaal en schenk de dressing erover. Bestrooi met de pistachenoten en dien heet of warm op.
Voor: 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten
Dressing