Wortelmousse als ontbijt

Wortelmousse als ontbijt

Probeer 500 gram groenten per dag te eten is mijn advies. Wil je de dag goed beginnen? Dit heerlijke ontbijt met 150 gram groenten zal je aangenaam verrassen. Het is friszuur door de limoen en heeft een zoete ondertoon door de mango en de gezonde wortels.

Bereiding

1. Zet de cashewnoten de avond van tevoren in koud water en laat een nachtje staan. Kook of stoom de plakjes wortel in een laagje water gaar. Giet af en spoel af met koud water. Ook dit kun je de avond ervoor doen.

2. Giet de volgende dag het vocht van de cashewnoten af. Doe alle ingrediënten, behalve de hazelnoten, in een keukenmachine en laat een paar minuten draaien tot er een egale massa ontstaat. Schep over in twee kommen en maak af met de hazelnoten.

TIP

  • Gebruik in de zomer verse bospeen in plaats van winterpeen. Daar wordt het nog een beetje zoeter van. Voeg in de winter een snufje kaneel of speculaaskruiden toe voor een verwarmend effect.
  • Vervang de hazelnoten door toppings zoals hennepzaad, kasha (boekweitzaden) en/of kokosvlokken.

Credits fotografie: Eva Snijders / Loof

Voor 2 personen

  • 75 g cashewnoten, ongezouten en ongebrand
  • 300 g (winter)wortelen, in plakjes
  • 100 g mango (mag ook uit de diepvries), in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • stukje geschilde verse gember, ongeveer 10 g
  • 2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek