Rijstnoedels met Thaise basilicum en pepers

Rijstnoedels met Thaise basilicum en pepers

Rijstnoedels met Thaise basilicum en pepers is een heerlijk en smaakvol gerecht dat de levendige smaken van de Thaise keuken naar je bord brengt. De combinatie van pittige rawitpepers en sjalotten zorgt voor een intense kick, terwijl de frisse Thaise basilicum een heerlijk geurige twist toevoegt. Perfect als snelle maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor een diner met vrienden.

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak moeten rijstnoedels vrij lang weken in water, houd daar rekening mee. Na het weken kunnen ze meteen de wok in, ze hoeven dus niet worden
    voorgekookt.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de pepers in heel dunne halve ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos. Pluk de blaadjes van de basilicum.
  3. Snijd de palmsuiker fijn en meng met de vissaus, tamarinde en het sap van de limoen.
  4. Verhit de wok op hoog vuur en doe er 3 eetlepels olie in. Bak de helft van de pepers met de knoflook 30 seconden.
    Voeg de laos en sjalot toe en bak 2 minuten.
  5. Voeg de noedels, de rest van de pepers en de dressing toe en bak mee tot de noedels heet zijn. Roer de basilicum erdoor en schep uit de wok.

4 personen | 15 minuten + weektijd van de noedels

  • 250 g dikke rijstnoedels
  • 4 sjalotten
  • 3 rawitpepers
  • 2 rode chilipepers
  • 5 knoflooktenen
  • 15 g verse laos (of ½ tl laospoeder)
  • 50 g Thaise basilicum
  • 40 g palmsuiker (gula djawa)
  • 1 el vissaus
  • 1 el tamarinde
  • 1 limoen
  • 3 el olie, om in te bakken

Benodigdheden

  • vergiet
  • rasp

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine