Witte chocoladereep met pistache

Witte chocoladereep met pistache

Bereiding

Als chocolatier ben je altijd minder gericht op witte chocolade, omdat het eigenlijk geen echte chocolade is. Gelukkig zijn er een paar uitzonderingen, zoals witte chocolade in combinatie met pistache. Dat is een goed huwelijk.

1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.

2. Leg de pistachenoten op een bakplaat, rooster ze 10 minuten en laat afkoelen.

3. Zet de tabletvorm op de weegschaal en stel deze met de tarra-functie op 0.
 
4. Gebruik voor een tabletvorm van 100 gram 80 gram witte chocolade en 20 gram pistachenoten. Voeg naar smaak het zout toe. Meng alles goed en vul de tabletvorm met het mengsel.

5. Laat de vorm flink dribbelen* op het aanrecht zodat de luchtbelletjes uit de chocolade kunnen ontsnappen.

6. Zet de vorm in de koelkast en laat de reep in 15 tot 30 minuten hard worden. Laat daarna 30 minuten op het aanrecht op temperatuur komen. Let op dat de ruimte waar je werkt niet
te warm is; om chocolade bij het terugkoelen een perfecte glans te laten krijgen, mag de werktemperatuur nooit hoger zijn dan 25 °C.

7. Keer de vorm rustig om op bakpapier.

* Tik met het handvat van een mes tegen de rand van de vorm. Zo tik je alle luchtbellen uit de chocolade. Als dit niet goed genoeg werkt, kun je ook de vorm zachtjes tegen het werkblad tikken. Dit noemen we dribbelen. 

 

Voor 1 reep:

  • 20 g gepelde pistachenoten
  • 80 g witte chocolade, getempereerd
  • zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine