1 Zet de veldsla op ijswater. Kook de bieten in 40 min. gaar, spoel af onder koud water, pel ze (of gebruik kant-enklaar
gekookte bieten) en snijd ze in piepkleine blokjes of maal ze in de keukenmachine. Voeg de uisnippers en de peterselie toe aan de bietblokjes. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer balsamico en olijfolie toe.
2 Snijd de mozzarella in plakken. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd ze in dunne plakken en halveer deze. Pel de blaadjes van de rood- en witlof. Laat de veldsla goed uitlekken. Rangschik veldsla, lof, sinaasappel en mozzarella op een grote schaal, of apart op bordjes. Schep op het laatst de bietendressing erover en bestrooi met de walnoten, bieslook en geschaafde parmezaan.