Wintersalade met spruitjes & cranberry’s

Wintersalade met spruitjes & cranberry’s

Dat je niet alleen in de zomer kunt genieten van salades, bewijst deze wintersalade met spruitjes en cranberry. Stuk voor stuk winterse smaken die niet zwaar op de maag vallen, maar waarvan de ingrediënten wel vullen. Precies waar je soms zin in hebt op zonnige najaarsdagen, het hoeft namelijk niet altijd allemaal zware kost te zijn. Ga lekker genieten van deze wintersalade!

Bereiding



1. Spoel de linzen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Doe ze in een pan, schenk het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat ongeveer  20 minuten zachtjes koken, of tot ze gaar zijn en het water is geabsorbeerd. Laat ze dan afkoelen. Breng ondertussen opnieuw een flinke pan water aan de kook.

2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd ze in heel dunne plakjes. Doe hetzelfde met de boerenkool, maar snijd eerst de dikke nerven eruit. Doe de plakjes spruiten in het kokende water en blancheer ze maximaal 1 minuut. Giet ze over in een vergiet en spoel ze meteen af onder de koude kraan. Dep droog.

3. Rooster de noten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze bruin en krokant zijn. Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes.

4. Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te kloppen. Zet apart.

5. Leg de fijngesneden boerenkool in een grote schaal, schenk de helft van de dressing erover en meng hem er gedurende een paar minuten met je handen door, tot de kool zacht wordt. Voeg nu de uitgelekte spruitjes, linzen, noten, sinaasappel, cranberry’s en de rest van de dressing erbij en schep alles met je handen om. Serveer meteen of laat even staan zodat de smaken intrekken.

Credits Recepten David Frenkiel & Luise Vindahl  Fotografie David Frenkiel

Voor 4 personen 

  • 200 g linzen 
  • 450 ml water 
  • 500 g spruitjes 
  • 250 g boerenkool 
  • 100 g rauwe pecannoten
  • 2 sinaasappels 
  • 75 g verse of ontdooide cranberry’s


Voor de dressing 

  • 2 el mosterd (glutenvrije, bij glutenintolerantie) 
  • 2 el honing (liefst rauwe) 
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 kleine citroen
  • snufje grof zeezout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine