Wildzwijn-bitterbal

Wildzwijn-bitterbal

Een herfstvariant op een Hollandse klassieker: de wildzwijnbitterbal. We strikte chef-kok van restaurant Wilde Zwijnen voor het recept. Wij probeerde het uit, en wat bleek? Het is echt heel makkelijk én superlekker!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de ui en winterpeen in kleine blokjes, haal de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn.

2. Bak de wildzwijnpoulet in de zonnebloemolie op hoog vuur en voeg wat boter toe. Laat het vlees rondom bruin kleuren en voeg dan de wortel, ui en tijm toe – bak even mee. Blus het geheel af met bockbier.

3. Zet het stoofvlees 2 uur op in de oven. Als het vlees beetgaar is, scheid je het stoofvlees van de bouillon met een zeef. Houdt beide apart.

4. Smelt 125 gram boter op laag vuur en voeg 185 gram bloem toe. Roer 8 tot 10 minuten goed door tot de bloem gaar is.

5. Voeg de bouillon toe aan het boter-bloemmengsel en breng de massa al roerend aan kook. Laat 20 minuten op laag vuur staan. Voeg het wildzwijnvlees toe en breng op smaak met peper en zout.

6. Dek het mengsel af en laat 10 minuten afkoelen. Zet daarna direct in de koeling om verder af te laten koelen.

7. Rol van het afgekoelde mengsel balletjes van ongeveer 30 gram per stuk. Paneer ze in bloem, dip ze in eiwit en rol door de panko.

8. Frituur de bitterballen 1-2 minuten in olie op 180 °C tot ze een goudbruine kleur hebben.

  • 2 uien
  • 2 winterpenen
  • 5 takjes tijm
  • 500 g wildzwijnpoulet, in blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 g boter
  • 0,5 l Bockbier
  • 0,5 l eiwit
  • 685 g bloem
  • 500 g panko (Japans paneermeel)
  • zout & witte peper
  • sojaolie, om te frituren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine