Wentelteefjes met kersen

Wentelteefjes met kersen

De weekenden zijn voor wentelteefjes! Deze met kersen zijn om je vingers bij af te likken zo lekker, de Griekse yoghurt geeft het een extra frisse twist.

Bereiding



1 Ontpit en halveer de kersen en ze doe samen met de kristalsuiker plus een scheut water in een kleine pan. Breng op hoog vuur aan de kook, leg dan het deksel op de pan, draai het vuur
laag en laat ze 2–3 minuten zachtjes koken.

2 Prak de kersen licht met een vork en laat ze nog 2 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn en het sap dik en siroopachtig is. Laat ze iets afkoelen.

3 Zet een middelgrote hittebestendige kom op een pan die voor de helft is gevuld met zachtjes kokend water (de kom mag het water net niet raken). Breek de chocolade in stukjes en laat ze al roerend met een pollepel smelten in de kom. Neem dan de kom van de pan en houd zolang apart.

4 Klop in een grote kom het ei, de poedersuiker en melk door elkaar. Wentel de sneden brioche (of ander brood) erdoor – zorg ervoor dat ze goed met het mengsel bedekt zijn.

5 Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg zodra de boter bruist de sneden brioche erin en bak ze in 1–2 minuten per kant goudbruin. Neem ze uit de pan en laat ze
goed uitlekken op keukenpapier.

6 Neem een snee brioche en schep de yoghurt erop, gevolgd door de kersencompote en druppel de gesmolten chocolade erover. Leg de tweede snee erop, zodat je een sandwich krijgt,
snijd die doormidden en bestuif met de extra poedersuiker.

2 PERSONEN



• 100 g donkerrode kersen

• 1 tl fijne kristalsuiker

• 50 g pure chocolade

• 1 groot ei

• 2 tl poedersuiker, plus extra

• 1 el halfvolle melk

• 2 sneden brioche of brood naar keuze (à 1 cm dik)

• 1 tl boter

• 75 g Griekse yoghurt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine