Wentelteefjes

Wentelteefjes

Oud brood over? Bak er wentelteefjes van. Geen wonder dat wentelteefjes ook wel ‘bakkersverdriet’ werden genoemd… Andere fraaie en minder fraaie benamingen voor wentelteefjes of een variatie erop zijn: kuise zusterkoeken, gewend brood, arme ridders en hoerendrekjes. Bij de laatste wordt in plaats van melk witte wijn gebruikt. Of ijs. Erg lekker ook door de muesli of als knabbeltje tussendoor.

Bereiding



1. Klop de eieren los met de melk. Wentel de sneetjes brood door dit eimengsel en leg ze op een bord. Giet de rest van het eimengsel erop en laat het volledig in het brood trekken.

2. Bak de wentelteefjes in een bakpan in de boter op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin.

3. Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel. Geef ze warm of koud. Je kunt ze ook geven met jam, fruit of bijvoorbeeld compote of vanillevla.

Veel keus: Je hebt de keus tussen witbrood, bruinbrood, meergranenbrood, krentenbrood of een andere broodsoort en zelfs beschuiten. Die laatste zijn alleen wat moeilijker te bakken. Ook kun je kiezen of je de korstjes er wel of niet afsnijdt.
 

  • 8 sneetjes oud (wit)brood
  • 2 eieren
  • 3 dl melk
  • boter om te bakken
  • suiker
  • kaneel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine