Waterzooi

Waterzooi

Bart van Olphen: ‘Vergeet Vlaamse frieten! Dit visgerecht uit de Belgische keuken is véél lekkerder. Je kunt hievoor verschillende vissoorten gebruiken.’

Bereiding



1 Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15-20 minuten gaar. Houd de aardappelen warm.

2 Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur en smoor de ui en wortel 2 minuten. Voeg dan de prei en knoflook toe en bak de groenten nog 2-3 minuten op middelhoog vuur zonder dat ze verkleuren.

3 Blus af met de witte wijn, wacht tot de stoom weg is, voeg dan de bouillon toe en laat 4 minuten koken.

4 Pocheer de kabeljauw 7 minuten in de bouillon. Voeg na 3 minuten de mosselen en kokkels toe.

5 Haal de vis en schelpdieren voorzichtig uit de pan, doe ze in een kom en zet apart.

6 Zeef de bouillon, giet terug in de pan en zet hem op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

7 Doe de eidooier en room bij elkaar en voeg het mengsel al kloppend met een garde toe aan de bouillon. Breng het tegen de kook aan en haal de pan dan van het vuur.

8 Meng de bieslook door de saus en voeg de aardappelen, vis, mosselen en kokkels toe. Schep de waterzooi in diepe borden en serveer.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]

 

4 personen

• 400 g aardappelen, geschild

• 20 g boter

• 1 ui, fijngesneden

• 1 wortel, fijngesneden

• 1 prei, in ringen

• 1 teen knoflook, fijngesneden

• 20 ml witte wijn

• 800 ml visbouillon

• 500 g kabeljauwfilet, zonder vel, in grove stukken

• 400 g mosselen

• 300 g kokkels

• 1 eidooier

• 1 dl room

• handvol verse bieslook, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine