Deze geinige watermeloenpizzaatjes zijn je ultieme zomervoer! Een combi van zoet en zout en nog lekker fris ook. Daar kan je mee aankomen tijdens die BBQ of die zomerse picknick. Grill de plakken watermeloen tot ze van die karakteristieke streepjes krijgen en besmeer ze met een goddelijke feta-whip. Je kunt ze daarna nog naar hartenlust decoreren. Mjammie!
1. Snijd de watermeloen in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je krijgt ongeveer 6 pizzaatjes uit één kleine watermeloen. Gril de watermeloen aan een kant in een grillpan, zonder olie. Als je mooie grillstreepjes ziet verschijnen, haal je de pizza uit de pan. Herhaal dit met alle plakken.
2. Pureer ondertussen in een keukenmachine of met een staafmixer de feta samen met het water. Voeg indien nodig wat extra water toe. Schraap daarna de feta van de zijkant naar beneden en ga net zo lang door totdat het superromig is. Maak avocadodots (zie hieronder), was de munt en maal de pistachenoten in een vijzel grof. Smeer whipped feta op de pizzaatjes, leg hier de avocado, munt en pistachenootjes op.
Avocadodots
Pel de avocado in zijn geheel, smeer deze in met sushiazijn en schep er met de lepel mooie bolletjes uit (± 10). Snijd deze doormidden, je hebt dan een bolle, lichtgroene kant en een vlakke, wat donkerdere kant.
Tip: Bij het maken van de polkadots houd je veel avocado over. Deze restjes kun je goed gebruiken voor avocadospread of guacamole.