Watermeloen met burrata & basilicum

Watermeloen met burrata & basilicum

Oelala, laat de zomer maar komen, zodat we kunnen genieten van dit recept voor watermeloen met burrata en basilicum. Basilicum en watermeloen is een top-combinatie, en watermeloen en burrata ook. En de drie bij elkaar? Ze geven het recept een gouden randje. Geniet ervan en vier de zomer!

Bereiding

1. Snijd de watermeloen in platte plakken. Verwijder de schil, dep droog en laat een uur op een rekje of rooster drogen, het liefst in de koelkast. Zorg dat de plakken helemaal vrij liggen, dus niet op elkaar.

2. Gril de plakken watermeloen 8 minuten, draai ze om en gril ze nog 6 minuten.

3. Meng (schud) ondertussen de olijfolie en balsamicoazijn in een klein flesje.

4. Leg de watermeloen op borden. Leg de burrata op de watermeloen en besprenkel met de vinaigrette (die je geregeld blijft schudden in het flesje). Breng op smaak met zout en peper en garneer met het basilicum.

* Burrata is een Italiaanse kaas van mozzarella en room. Verschrikkelijk vers, dus echt dagvers kopen! Dit hele recept is gebaseerd op de kwaliteit van de ingrediënten – zoals eigenlijk elk recept, natuurlijk – maar bij deze zeer eenvoudige salade scoor je hoger wat betreft smaak met echt goede ingrediënten. Gebruik dus goede olie, meer dan 10 jaar oude balsamicoazijn en de beste burrata.

Voor 6 personen

Voorbereiding: 30 minuten (max. 6 uur van te voren; koel bewaren)

Drogen: 60 minuten; Afmaken: 15 minuten

Temperatuur: 180 graden; Vuur: indirect

  • 1 watermeloen, met weinig pitten
  • 200 ml olijfolie
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 600 g burrata*
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
  • Maldon-zout of fleur de sel
  • grof gemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine