- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de rode ui in een schaaltje. Schenk de rodewijnazijn over de ui en zet apart om te marineren.
- Meng de havervlokken met de noten in een kom. Schep de honing en kaneel erdoor. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 10 min. goudbruin. Neem de granola uit de oven en laat afkoelen en knapperig worden.
- Rol intussen 6 balletjes van de geitenkaas. Maak een papje van de bloem met 2 el water. Strooi het sesamzaad op een bord. Haal de balletjes door het bloempapje en rol ze vervolgens door het sesamzaad.
- Verhit de neutrale olie in een pan met dikke bodem op 160°C. Verdeel de waterkers met de radicchioreepjes, de gemarineerde uienringen en de granola over een bord. Besprenkel de salade met de olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de geitenkaasballetjes in de hete olie goudbruin; blijf erbij, want dit gaat snel! Laat de balletjes even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de salade. Serveer de salade meteen.
Wijntip! Schenk een glas champagne, cava of prosecco bij dit voorgerecht. De friszure bubbels frissen de peperige granola en volle, zoetige smaak van de geitenkaasballetjes op.
P.P. ± 496 KCAL / 8 G EIWIT / 46 G VET / 12 G KH
Fotocredits: Serge Philippi
Voor 2 personen | 25 min. bereiden en 10 minuten in de oven.
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 25 ml rodewijnazijn
- 1 el havervlokken
- 30 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
- ½ el vloeibare honing
- snufje kaneel
- 100 g zachte geitenkaas naturel (zonder korst)
- 1 el bloem
- 25 g sesamzaad
- neutrale olie, om in te frituren
- 50 g waterkers, harde steeltjes verwijderd
- 1 klein kropje radicchio of rood- of witlof, in reepjes
- 6 el extra vierge olijfolie
- ook nodig: evt. keukenthermometer