Dit romige ijs smaakt verfrissend aardeachtig – lekker met een vruchtencrumble!
1 Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de waterkers 1 minuut. Laat schrikken in een kom ijskoud water. Laat uitlekken en houd apart.
2 Verhit de slagroom in een andere pan, tot net tegen de kook aan. Klop de eieren en suiker tot een lichtgekleurd mengsel en schenk de hete room er geleidelijk bij; blijf kloppen tot je een custard hebt. Schenk die in de pan en verhit de saus 5 minuten op middelhoog vuur; blijf roeren tot-ie iets indikt. Neem van het vuur.
3 Knijp overtollig water uit de waterkers en voeg aan de custardsaus toe, samen met de extra 150 gram blaadjes. Pureer dit alles en giet het mengsel door een zeef; voeg 2 eetlepels van de waterkers uit de zeef toe aan de gezeefde custard.
4 Verwerk het mengsel tot ijs in een ijsmachine. Doe het over in een diepvriesbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer.
Per portie 103,8 kcal, 8,2 g vet (5,1 g verzadigd), 2 g eiwit, 5,9 g koolhydraten, 5,9 g suikers