De wasabi geeft een Aziatisch tintje aan de zalm. Combineer met wilde rijst en je tovert het oosten op je bord.
1 Meng de wasabipasta met de olie; bestrijk hiermee de zalmblokjes rondom.Bewaar ze even in de koelkast.
2 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat even droogstomen en verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag.
3 Bak de blokjes zalm ongeveer 45 seconden per kant (in totaal circa 4½ minuut), of tot ze net gaar en mooi goudgeel zijn.
4 Schep de droge rijst om met de lente-uitjes en sojasaus, Serveer de rijst met de erwtenscheuten of rucola en blokjes zalm.
2 personen
• 1–2 tl wasabipasta
• 1 el arachideolie
• 250 g zalmfilet zonder vel, in blokjes
• 100 g wilde rijst
• 2 lente-uitjes, gesneden
• 1 el zoute sojasaus
• 2 flinke handenvol erwtenscheuten (of rucola)