Warme pastinaak-aardappel salade

Warme pastinaak-aardappel salade

Bereiding

Het zoete van pastinaak is heerlijk in dit saladegerecht, vooral omdat het spek en de kappertjes voor de pittige touch zorgen. Serveer met een witte romige kaas. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de groenten door de helft van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze gaar in 20–30 minuten.

2 Gril het ontbijtspek en meng het in een kom met de groenten, kappertjes, kruiden, balsamicoazijn en de rest van de olie. Verdeel de vignotte* erover en geef er stokbrood bij.

*Vignotte is een volle romige Franse kaas. je kunt ook een milde zachte geitenkaas gebruiken.

2 personen

• 4 pastinaken, in vieren gesneden, kern verwijderd

• 300 g nieuwe aardappels, gehalveerd of

in vieren

• 4 el extra vergine olijfolie

• 200 g gerookt ontbijtspek

• 2 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld

• handvol kruiden (zoals dille of bieslook), gehakt

• 1 el balsamicoazijn

• 150 g vignotte*, in stukjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet