Iedereen houdt van de jaren tachtig, toch? Dien deze gouwe ouwe garnalencocktail op in je chicste dessertglazen of doe ze, iets hipper, in lege jampotjes – wel eerst even een grondige wasbeurt, zodat er geen smaken door elkaar gaan.
1. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook in een paar minuten goudgeel en roer de garnalen erdoor. Bak de garnalen 5 minuten mee, tot ze gaar zijn en al het eventuele vocht is verdampt. Roer de koriander en dille erdoor; bewaar wat om later de cocktails mee te versieren. Haal de pan van het vuur en houd de garnalen warm onder een deksel, terwijl je de cajunworst klaarmaakt.
2. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en voeg het worstvlees toe. Breek het met een lepel in stukjes en bak het vlees in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg halverwege de baktijd het broodkruim toe. Roer in de laatste minuut het paprikapoeder erdoorheen. Haal het gare worstvlees uit de pan en houd het warm. Laat de jus in de pan, die heb je nog nodig.
3. Roer voor de salsa de cayennepeper en het paprikapoeder door de worstjus. Verhit 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg de paprika, chilipeper en ui toe en bak 5 minuten mee, tot alles zacht is. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd zolang apart.
4. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kom.
5\ Maak nu de cocktails. Zet mooie, schone glazen en potjes in alle soorten en maten op een groot dienblad. Leg onderin een blaadje ijsbergsla, schep er achtereenvolgens wat tomaatjes, komkommer, salsa, cocktailsaus en de garnalen op. Strooi de worstkruimels en bewaarde kruiden eroverheen plus eventueel wat tuinkers. Aan tafel!
Per portie 140 kcal, 5,1 g vet (2,6 g verzadigd), 5,2 g eiwit, 18,5 g koolhydraten, 1,8 g suikers