Dat je je stukje vlees tijdens het avondeten niet hoeft te missen, bewijzen Sven en Jen met deze volkorenplaatpizza met groene asperges én een eitje. In drie simpele stappen maak je een maaltijd zoals je van het kookkoppel gewend bent: het is simpel, snel en perfect voor een drukke doordeweekse dag. Geniet ervan!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes. Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over. Verdeel de asperges over de pizza. Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
3. Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza. Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Voedingswaarden per persoon:
634 kcal – 28g vet – 50g koolhydraten – 36g eiwit
Voor 2 personen