Drumsticks van oesterzwam

Drumsticks van oesterzwam

Voor iedereen die van kluiven houdt, maar het graag plantaardig wil houden, zijn deze drumsticks van oesterzwam een geweldige keuze. Desalniettemin zijn ze beestachtig lekker en geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Ideaal

Bereiding

  1. ‘Kam’ of scheur de oesterzwammen in dunne reepjes zoals ‘shredded’ kip. Begin bij de steeltjes en kam met een vork steeds verder richting de hoed. Verhit de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur lichtbruin. Draai het vuur uit en schenk de sojasaus in de pan. Voeg vervolgens het tapiocameel toe. Verdeel de oesterzwammen in vier porties en vorm er ovale ballen van. Snijd het citroengras bij op circa 14 cm. Verwijder eventueel het buitenste blad. Steek de stengels citroengras in de vier bollen. Week de rijstvellen een voor een circa 30 seconden in koud water.
  2. Leg een vel op een houten snijplank, laat het iets opdrogen zodat het plakkerig wordt en leg een oesterzwambol met citroengras op het vel. Wikkel het vel helemaal om de oesterzwambol heen, zo strak mogelijk.
    Herhaal dit proces met de overige drie bollen.
  3. Je kunt de ‘drumsticks’ met zowel de indirecte als de directe methode bereiden. Bij de indirecte methode heb je niet het euvel dat de rijstvellen aan het rooster kunnen blijven plakken. Als je rooster een beetje groezelig is, heb je hier kans op.

Directe methode
Steek de BBQ aan en creëer een matig hete directe zone. Bestrijk de drumsticks met olie en rooster ze aan alle kanten op de BBQ, tot het vel knapperig wordt.

Indirecte methode
Steek de BBQ aan en creëer een directe en indirecte zone. Leg de royaal ingevette drumsticks in een braadschaal en schenk er nog een scheutje olie over. Zet de schaal eerst
circa 10 minuten op het directe gedeelte en draai de drumsticks af en toe om. Verschuif de schaal vervolgens naar het indirecte gedeelte.

Fotocredits: Lisette Kreischer

3 drumsticks

  • 400 g oesterzwammen
  • 2½ el olie + extra om mee te bestrijken
  • 1½ tl sojasaus
  • 25 g tapiocameel
  • 4 stengels citroengras
  • 4 rijstvellen

Benodigdheden

  • rvs braadschaal (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet