Visterrine

Visterrine

Bereiding

14–16 personen

• 550 g schelvisfilet, in kleine stukjes

• ½ tl nootmuskaat

• ½ tl cayennepeper

• 2 eiwitten

• 15 g boter, plus wat extra, gesmolten, voor het invetten

• 280 g champignons, in plakjes

• 2 sjalotjes, fijngesnipperd

• 850 g platvisfilets (zoals griet, schar, tongschar, schol), ontveld

• 300 ml slagroom

• 1 tl saffraandraadjes, geweekt in 50 ml warm water

• 80 g pistachenoten, gehakt

• 10 garnalen, gepeld en gekookt

Visaspic

• 300 ml visbouillon

• 4 tl gelatinepoeder

• 4 el champagne of droge witte wijn

• 1 el uitgelekte kappertjes en 1 handvol jonge slablaadjes, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine